Blogi: Ensimmäinen vuosi yrittäjänä paketissa

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä paketissa

Tasan vuosi sitten valmistuin Suomen Urheiluhierojaopistolta. Tammikuu vaihtui ja iso pyörä liikahti käyntiin. Koronasta ei vielä ollut tietoakaan ja hyvä, koska en varmasti olisi uskaltanut lähteä yrittäjäksi jos olisin tiennyt etukäteen. Se oli kuitenkin paras päätös, koska vuosi 2020 on tuonut niin paljon uutta minulle. Ilman haasteita ei ole selvitty, mutta lopputulos tänään on erinomainen. Tarkoitan sitä mihin olen yrittäjänä päässyt. Itseä voi taputtaa olkapäälle epäröimättä.

Vuoden alku

Maaliskuussa maailman tilanne muuttui koronan takia ja joutui itsekin kyseenalaistamaan oman yrityksen toimintaa ja heräsi paljon kysymyksiä. Mitä jos asiakkaita ei riitä? Joudunko lopettamaan kuukauden yrittäjyyden jälkeen? Miten kauan tilanne jatkuu? Se toi paljon epävarmuutta, mutta en kuitenkaan lannistunut vaan tein kaiken mitä siinä tilanteessa pystyi. Jo muutamissa viikoissa olin saanut vakioasiakkaita kasaan, jotka toivat turvaa vaikeana aikana yrittäjänä.

Vuoden alussa piti opetella paljon uutta yrityksen perustamisesta, myynnistä ja markkinoinnista, joka oli todella mielenkiintoista ja uutta sekä motivoivaa varsinkin näin alkuun. Yrittäjänä kehittyy yllättävän nopeasti ja jo näin melkein vuosi jälkeenpäin asiat ovat jo hyvin hanskassa. Kirjanpito on ulkoistettu, mutta kaiken muun hoidan itse. On motivoivaa nähdä oman käden jälki joka päivä omassa työssä.

Kesään asti tehtiin töitä kovalla tahdilla ja juhannuksena sain pidettyä hyvin lomaa, jonka aikana sai palautua uudesta tekemisestä. Lomalla sain myös hyvin kasattua ajatuksia, että mikä meni hyvin ja mikä huonosti kevään aikana. Samalla myös mietin syksyn ja talven kuvioita. Mikä tulisi muuttumaan ja mikä ei. Kesän loppu meni mukavasti. Asiakasmäärä ja myynti kasvoi koko ajan, joka kertoi, että olen tehnyt oikeita päätöksiä ja asioita yrittäjänä.

Hyvällä fiiliksellä syksyyn
Yritys jatkoi kasvamistaan ja viikot kuluivat hujauksella. Alkoi olla taas sellainen pieni epävarmuus maailman tilanteesta ja syksystä koronan takia ja niinhän sieltä se toinen aalto tulikin. Nyt kuitenkaan minulle ei tullut samanlainen olo yrityksen tilanteesta kuin keväällä, koska olin saanut kerättyä vakaan asiakaspohjan, joka toi minulle taloudellista turvaa. Nyt syksyllä mielestäni ihmiset ei ajautunut niin suureen paniikkiin koronan takia toisin kuin keväällä. Tottakai koronaa suhtauduttiin varoen. Itsekin aloin miettimään, että miten voin omalla toiminnalla yrittäjänä estää sen leviämistä kun ihmisten kanssa olen päivittäin tekemisissä. Toinen aalto ei siis hirveemmin näkynyt myynnissäni. Liikevaihto kasvoi heinäkuusta eteenpäin tasaisesti.

Syksyn mittaan pidin juoksuvalmennuksia myös pienryhmille yhteistyössä Myogan:n kanssa. Vuoden loppua kohti sain uuden ryhmän nuoria, joita aloin valmentaa. Aloitin HIFK:n kisaryhmän vastuuvalmentajana, joka toi useamman tuntia lisää töitä viikoille ja uskon että tämä avaa myös jatkoa varten hienoja mahdollisuuksia. Toki ennen tätä oli myös ryhmiä, mutta näin pitkäaikaista ei vielä vuoden aikana ole ollut lukuunottamatta yksilövalmennuksia, jotka pyörähtivät käyntiin jo heti yrityksen alkutaipaleella.

Mikä yrittäjyydessä on ollut parasta?
Parasta yrittäjyydessä on ollut aikataulujen itsenäinen luominen. Uuden oppiminen koko vuoden ajan. Uusien ihmisien tapaaminen ja heiltä neuvojen vastaanottaminen. Joustavuus sekä oman jutun eteenpäin työstäminen.

Yhteenveto vuodesta
Yhteenvetona tämä vuosi on ollut äärimmäisen opettavainen ja kasvattava. Olen oppinut todella paljon asioita tekemällä itse, joita en koulussa ole oppinut. Lisäksi koko vuoden ajan olen itsenäisesti opiskellut alaa kirjojen, podcastien ja artikkeleiden avulla. En uskonut lukevani kirjoja vapaaehtoisesti, mutta niin se vain menee, että kun löytää oman jutun niin haluaa kehittyä siinä ja tekee kaikkensa sen eteen. Jopa lukee kirjoja! Eli eteenpäin on menty vuonna 2020 kaikesta huolimatta ja sama suunta jatkuu myös ensi vuoden puolella.

Nähdään ja kuullaan tammikuun puolella! Kiitos kun luit!

Jaathan artikkelia, kiitos.

Jätä kommenttisi