Kuinka usein olisi hyvä käydä klassisessa hieronnassa?

Tekisi mieli sanoa, että niin usein kuin lompakko kestää. Eli jos sinulla ei ole hierontaan mitään kontraindikaatiota voit käydä klassisessa hieronnassa niin usein kuin haluat. Hieronnasta ei koskaan ole mitään haittaa. Jos koet sen mielekkääksi ja olo on rentoutunut hieronnan jälkeen niin on hieronta loistava tapa poistaa stressiä vaikka kerran viikkoon!

Millainen aikataulu hieronnalle on hyvä?

Hieronnasta ei ole haittaa jos käyt, joka viikko. Pitkällä aikavälillä näen itse järkeväksi käydä noin kuukauden välin. Olettaen, että lihaksistossa ei ole mitään erityistä. Haluan kuitenkin muistuttaa, että jokainen on yksilö ja jokaisella erilainen arki, joka myös vaikutta hieronnan tarpeeseen. Jos teet hyvin raskasta työtä tai urheilet päivittäin on hoidon tarve varmasti eri kuin henkilöllä, jonka arki koostuu esimerkiksi 4h työpäivästä ja muuten kalenteri on tyhjä.

Kun tulet hierontaan lihaskireyksien kanssa on hyvä ottaa noin kolme hieronta kertaa vähän tiiviimmällä aikavälillä, jonka aikana teet hierojan tai fysioterapeutin antamia jumppa ohjeita säännöllisesti. Kun säännöllisellä jumpalla ja hieronnalla oireet ovat poissa on hyvää jatkaa jumppaamista ohjelman mukaan. Ja käydä hieronnassa ylläpitämässä nykyistä tilaa tai katsoa jonkun muun alan ammattilaisen kanssa mikä tilanne sinun lihaksistossa nyt on ja mikä hoitomuoto sille olisi paras.

Yhteenvetona

Jos haluat sinua mietityttää mikä sinulle paras väli käydä varaa aika tästä ja katsotaan yhdessä täällä huoltamolle just sinun näköinen suunnitelma!

Meille voit varata aikaa hierontaan tästä.

  • Aleksi Sairanen

Jaathan artikkelia, kiitos.

Jätä kommenttisi