Aleksi Sairanen

Puolivuotta yrittäjänä

Huhhuh.. niin se aika vierii. Puoli vuotta siitä on pian mennyt, kun ensimmäisen y-tunnuksen hankin. Paljon siitä on tultu eteenpäin ja paljon opittu. Tässä postauksessa käyn lyhyesti läpi minun puoli vuotista taivalta yrittäjänä.

Vuoden alku

Tammikuussa 2020 aloitin yrittäjänä Jätkäsaaressa, jossa aloin tarjoamaan hieronta- ja valmennuspalveluita. Alkuun tammikuussa oli paljon juoksevia asioita mitä piti hoitaa. Paperihommia joita piti hoitaa. Ja täytyi miettiä, kuinka minä saan asiakkaita pöydälle hierontaan tai valmennus asiakkaiksi. Alkuun lähdin kokeilemaan kylmästi kaikkea ja aika nopeasti huomasin mikä toimii ja mikä ei. Virheitä tuli tehtyä, ja tulee tehtyä edelleen. Mutta asia minkä yrittäjyys on opettanut ja vahvistanut vielä enempi, että virheistä oppii ja niitä saa tehdä. Kunhan nyt en tee samaa virhettä kahdesti, tai kolmesti.

Helmikuun puolessa välin sain ensimmäiset asiakkaat ja mietin että jes! Tästä se lähtee. Ja sehän lähtikin ihan kivasti, ensimmäiset pari viikkoa. Kaikki varmaan osaavatkin jo arvata mitä tuli seuraavaksi. Itse korona. Tämä asetti minut seinä seinää vasten ja jouduin oikeasti miettimään mitäs nyt. Täytyi miettiä millä saan asiakkaat pöydälle ja voiko heitä edes ottaa vastaa. Onneksi tuon helmikuun aikana sain vakioasiakkaita, joiden ansiosta oli vähän tilaa hengittää, kiitos siitä!

Korona virus ja sen vaikutus

Korona aikana aloin tykittämään enempi sisältöä asiakkaille tämän blogin ja eri sosiaalisen median kanavien kautta. Se on ollut mielestäni hyvä keino markkinoinnin tehostamisessa. Ja pidän siitä, että asiakkaat saavat minulta myös informaatiota muutakin kautta kuin vain hierontapöydältä ja saavat työkaluja kehonhuoltoon ja treenaamiseen liittyen. Lisäksi tämä on auttanut myös minua alalla todella paljon eteenpäin. On todella opettavaista kirjoittaa ja kuvata videoita asiakkaille jossa pitää olla faktapohjaista tietoa, jolloin joudut kyseenalaistamaan myös omaa ammattitaitoa ja näkemystä eri asioihin. Ja tämän avulla olen huomannut, että ei se vesilasi ei todellakaan ole vielä täynnä vaan reilusti tilaa. Näinpä aloin kehittämään omaa ammattitaitoa, kirjojen, artikkelien ja erilaisten podcastien avulla. Ja tällä polulla ollaan edelleen. 

Kun korona on alkanut tulla osaksi meidän arkea ja olemme tottuneet tilanteeseen. Ja ilmeisesti myös hellittänyt täällä Suomessa osaksi. Niin on löytänyt asiakkaat jälleen perille ja pystyi toteamaan itselle, että jes!!! Taisin selvitä tästä. Ja kun korona rantautui Suomeen ajattelin jos tästä selviän niin tulee yritykseni pysymään pinnalla vaikka aika syvään veteen sitä hyppäsi.

Puolivuotta yrittämistä takana

Tässä sitä ollaan. Yritys on pystyssä, myynti kasvanut ja olen saanut paljon tyytyväisiä asiakkaita. Olen tutustunut aivan mahtaviin tyyppeihin tämän puolen vuoden matkan aikana. Lisäksi taustalla minua on potkinut eteenpäin ja ohjannut oikeille raiteille yksi mentori, tyttöystävä, perhe ja ystävät. Yhdessä pääsee pitkälle. Uskon ja toivon, että kirjoitan artikkelia myös 1 vuotis syntymäpäivänä. Nyt pari viikkoa lomaa ja palataan sorvin ääreen taas kesäkuun vikalle viikolla jolloin taas hieronta ajat aukeavat ja valmennus hommat pyörähtää käyntiin! 

Kiitos!

”Paras sijoitus on sijoitus itseesi”

Jaathan artikkelia, kiitos.

Jätä kommenttisi