Urheiluhierontaa Savonlinnan Huoltamossa

Urheiluhieronta vai klassinen hieronta

Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla?

Minulta usein kysytään hieronnassa tai sitä varatessa mitä eroa on klassisella hieronnalla ja urheiluhieronnalla? Tähän aiheeseen liittyy paljon harhaluuloja ja ennakko-odotuksia, sekä vahvoja mielipiteitä. Avaan seuraavassa näiden kahden eroa ja pohditaan onko näillä kahdella mitään eroa toisiinsa.

Hieronnan voimakkuus?

Onko sillä väliä?

Ensimmäinen mitä kuulen on, että klassinen hieronta on kevyttä hierontaa ja urheiluhieronta on voimakasta ja paljon kivuliaampaa. Näin asia ei kuitenkaan ole, vaan otteet ja niiden voimakkuus säädetään aina asiakkaan tarpeen ja kiputuntemuksen mukaan. Lisäksi näissä molemmissa käytetään hyvin paljon samoja otteita hieronnan aikana.

Hieronta tyylien erot.

Mikä sitten on näiden kahden ero? Näistä kahdesta hieronnasta erottuu ainakin nämä seikat. Urheiluhieroja ymmärtää urheilijan harjoittelukaudet ja niiden tuomat rasitteet. Ja osaa sen perusteella suunnitella hoitoa. Lisäksi urheiluhieroja ymmärtää eri lajien merkittävimmät kuormittavuus alueet ja osaa näin ollen hieroa eri urheilijoita, ja osaa etsiä lihakset jotka saavat eniten rasitusta.

Yllä olevien lisäksi yksi merkittävimpiä eroavuuksia on kuinka otteet toteutetaan. Urheiluhieronnassa käsitellään usein lihasta poikittaissuuntaan, jota asiakas ei pysty itse toteuttamaan esimerkiksi venyttelemällä, koska venyttelemällä lihas venyy vain pitkittäin. Urheiluhieronnassa käsitellään myös lihasten kiinnityskohdat, koska ne ovat usein hyvin vamma herkkiä alueita. 

Kun tulet hierontaan sinun ei tarvitse tietää, että tuletko sinä klassiseen hierontaan vaiko urheiluhierontaan. Minä teen arvion ja päätöksen siitä mikä on sinulle paras vaihtoehto. Siksi minulla molemmat hieronnat ovat saman hintaisia. Eikä toinen hieronta ole parempi kuin toinen. Toivottavasti tekstini antoi vastauksia kysymykseen. Ota yhteyttä mikäli jäi kysyttävää.

Itselle voit varata ajan hierontaan tästä.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jaathan artikkelia, kiitos.

Jätä kommenttisi